Renault Clio i Peugeot 208 – francuski novinari već uporedili nove generacije ljutih suparnika - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Renault Clio i Peugeot 208 – francuski novinari već uporedili nove generacije ljutih suparnika

Na salonu u Ženevi smo imali priliku da vidimo premijere dva vrlo značajna noviteta u gradskoj klasi: novu generaciju Renaulta Clija i novu generaciju Peugeota 208.

Na salonu u Ženevi smo imali priliku da vidimo premijere dva vrlo značajna noviteta u gradskoj klasi: novu generaciju Renaulta Clija i novu generaciju Peugeota 208.

Oba automobila su oduševila okupljene novinare i javnost svojim inovativnim dizajnom i značajnim napretkom po pitanju dostupne tehnologije. Kupci će tako u ovoj klasi imati težak zadatak prilikom odluke o kupovini. Novinari francuskog magazina L’argus su već uporedili ova dva konkurenta. Koji su njihovi zaključci? Što se tiče spoljašnjeg dizajna, prema njima pobedu odnosi Peugeot 208 budući da je dizajn revolucionaran u odnosu na prethodnika, dok je Clio takođe atraktivan, ali više predstavlja evoluciju u odnosu na prethodnika.

U unutrašnjosti Clio nudi odličan položaj za upravljačem i više opcija personalizacije. Iako je Peugeot 208 možda više futurističan, oni smatraju da će prosečnom kupcu bolje „sesti” unutrašnjost Clija.

Što se tiče ponude motora, razlike su minimalne. Oba modela se nude s malim turbo motorima, a jedina veća razlika je da će se Peugeot nuditi i u potpuno električnoj formi, dok će se Clio nuditi kao hibrid.

Praktičnost je na strani Clija, budući da, prema ekipi iz L’argusa, nudi više mesta pozadi, a prtljažnik je za 30 litara veći. Dakle, jasno je da svaki model ima svoje prednosti.

Izvor: Jutarnji / L’argus

Danas objavljeno

Kupuju domaće: Žandarmerija će opet voziti Alpine FOTO

Vanja A

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate

Vanja A

Nova generacija Mazde MX-5 neće biti „električna“

Vanja A

Ostavite komentar