Renault Captur je porastao, ali se nije mnogo promijenio - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Renault Captur je porastao, ali se nije mnogo promijenio

Francuski gigant Renault predstavio je novu generaciju svog popularnog krosovera Captur.

Francuski gigant Renault predstavio je novu generaciju svog popularnog krosovera Captur.

Pionir klase urbanih krosovera Captur je od debija 2013. prodat u više od 1,2 miiona jedinica po čemu je najprodavaniji u svom segmentu u Evropi.

Druga generacija dolazi u nešto većim dimenzijama inspirisana novom generacijom malog kompakta Clio.

Bazirana na novoj CMF-B platformi, novi Captur ima 85% lakših delova u odnosu na prethodnika, a uz optimizovanu aerodinamiku sada je tiši i ekonomičniji.

Novi Captur je duži 11 cm u odnosu na odlazeću generaciju sa dva centimetra dužim međuosovinskim rastojanjem, a u zavisnosti od opreme dolazi na felnama veličine do 18 inča uz potpuno LED farove i zadnja svetla.

Renault nudi 11 različitih farbi karoserije uz četiri krova, a uz tri paketa omogućava čak 90 različihih shema po čemu je jedinstven u segmentu.

Krosover je zadržao LED farove u obliku slova C koji su usklađeni sa branikom, a uz zadnja svetla sličnog oblika Captur dobija karakterističan izgled uz nekoliko hromiranih lajsni na bočnim panelima.

Kupci će moći da biraju i dodatke poput krovnih šipki i panoramskog krova na otvaranje.

Ukoliko sve već videli novi Clio, unutrašnjost Captura se ne razlikuje mnogo, na kontrolnoj tabli dominira veliki vertikalni ekran, a ispod njega gomila dugmića za kontrolu različitih funkcija.

Jedina veća razlika je takozvana “leteća konzola” (flying console), prostor gde je ručina menjača postavljena povišeno radi bolje ergonomije i većeg prostora za odlaganje.

Kupci mogu da dobiju i bežični induktivni sistem punjenja u tom prostoru.

Novi Captur ima prtljažnik kapaciteta 536 litara po čemu je liter u klasi, a u raznim prazninama u enterijeru može da se “nakupi” dodatnih 27l.

Što se tiče pogona, novi Captur dolazi sa 1,0 i 1,3-litarskim benzinskim agregatima snage 100-155 KS, te jednom dizelskom 1,5-litarskom dCi jedinicom sa 115 KS.

U zavisnosti od izbora motora, na raspolaganju su petostepeni i šestostepeni manuelni, te sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom.

Novi Captur će imati i pluh-in hibridnu verziju koja će moći da pređe 45 kilometara samo na električnu energiju.

B92

Danas objavljeno

Američki san ne živi u Njemačkoj: Tesla teško pronalazi radnike u Berlinu

Zeljka

Dotjerana Lancia Ypsilon

Zeljka

Kroz tretman Manharta prošao je i strašni BMW M4 CSL

Zeljka

Ostavite komentar