Rekordnih 212 romana u trci za NIN-ovu nagradu - BIGportal.ba
Ex Yu

Rekordnih 212 romana u trci za NIN-ovu nagradu

Spisak knjiga koje ulaze u širi izbor NIN-ove nagrade biće objavljen 7. januara 2021. godine, sedam dana kasnije nego što je to posljednjih godina bio slučaj, a na konkurs je pristiglo rekordnih 212 romana, saopštila je redakcija poznatog nedjeljnika koji dodjeljuje jednu od najznačajnijih književnih nagrada.

Upravo zbog tolikog broja pristiglih knjiga na ovogodišnji konkurs za najbolji roman godine, kao i usljed otežanog rada tokom pandemije, i dalji izbori uži, najuži i finale pomjeraju se za po nedjelju dana.

Prema novom rasporedu, uži izbor biće objavljen u broju od 14. januara, a najuža selekcija nedjelju dana kasnije, odnosno 21. januara.

Ime 67. dobitnika najznačajnijeg književnog priznanja u Srbiji biće poznato u ponedjeljak, 25. januara, nakon sjednice žirija, koji i ove godine zasjeda u istom sastavu: Teofil Pančić, Marija Nenezić, Branko Kukić, Marjan Čakarević i Ivan Milenković.

Na adresu NIN-a, do zaključenja konkursa 15. decembra, pristiglo je čak 228 knjiga, od kojih 16 ipak nije ispunilo uslove iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg takmičenja.

Tako se na konačnom spisku nalazi 212 romana i kompletna lista naslova koji ispunjavaju propozicije nalazi se na sajtu NIN-a www.nin.co.rs.

U broju NIN-a od 28. januara biće objavljen intervju sa narednim dobitnikom priznanja, a mjesto i vrijeme uručenja nagrade biće naknadno objavljeni, navode u redakciji nedjeljnika i zahvaljuju svim učesnicima, piscima i izdavačima na saradnji.

Među autorima koji su konkurisali za ovo priznanje su i pisci iz BiH, među kojima su Darko Cvijetić (Što na podu spavaš), Mihajlo Orlović (Sin oklevetane majke), Slađana Nina Perković (U jarku) i Draško Sikimić (Katarina).

Danas objavljeno

Đole Đogani snimio dokumentarac o estradi devedesetih!

Vanja A

Tačka na brak: Razvode se Sale Tropiko i Jovana!

Vanja A

Nikad viđena fotografija porodice Džinović: Melinu nećete prepoznati

Vanja A

Ostavite komentar