Rekordni gubitak: Mark Zakerberg u jednom danu ostao bez 29 milijardi dolara - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rekordni gubitak: Mark Zakerberg u jednom danu ostao bez 29 milijardi dolara

Mark Zakerberg izgubio je u četvrtak 29 milijardi dolara u neto vrednosti, pošto su akcije kompanije Meta zabeležile rekordan jednodnevni pad nakon razočaravajuc´e prognoze prihoda za trec´i kvartal.

Akcije Mete su pale za 26 odsto što je izbrisalo više od 200 milijardi dolara, u najvec´em gubitku kompanije u jednom danu od njenog izlaska na Volstrit 2012.
To je, prema navodima „Forbsa“, smanjilo neto vrednost osnivača i glavnog izvršnog direktora Zakerberga na 85 milijardi dolara, navodi Rojters.

Nakon što je obavešten da su deonice firme izgubile četvrtinu vrednosti, Zakerberg je održao i sastanak sa zaposlenima i od njih zatražio da se usredsrede na video-sadržaje.

Na virtuelnom sastanku Zakerberg je rekao da je istorijski pad akcija rezultat prognoze prihoda u tekuc´em kvartalu, objavio je „Blumberg“, pozivajuc´i se na neimenovani izvor koji je prisustvovao sastanku.

Zakerberg je ponovio da se Meta suočava sa neviđenom konkurencijom i porastom „TikToka“, platforme za kratke video-snimke.

Zakerberg je vlasnik oko 12,8 odsto ove tehnološke kompanije koja je ranije bila poznata kao Fejsbuk.

Njegov jednodnevni pad bogatstva je među najvec´im ikada, odmah iza vlasnika Tesle Ilona Maska koji je izgubio 35 milijardi dolara u jednom danu prošlog novembra.

Danas objavljeno

Bijeljina: Požar u pogonu fabrike “Sava”

Vanja A

Vučić: Za sada ne postoji mogućnost da uvedemo sankcije Rusiji

M.

Nevrijeme i jak grad pogodili dijelove Hrvatske

M.

Ostavite komentar