20. Septembra 2022.

Rekordne 24 trke naredne sezone u F1

Big Portal

Kalendar takmičenja odobrili su Međunarodna automobilska federacija (FIA) i Savet svetskog moto sporta.

Sezona će početi 5. marta u Bahreinu, dve nedelje kasnije voziće se trka u Saudijskoj Arabiji, a 2. aprila u Australiji. Trka u Kini na programu je 16. aprila, u Azerbejdžanu 30. aprila, a u Majamiju 7. maja.

Dve nedelje kasnije voziće se trka za Veliku nagradu Emilije Romanje u Italiji, 28. maja u Monaku, 4. juna u Španiji, a 14 dana kasnije na programu je trka u Kanadi.

U julu će se voziti četiri trke – 2. jula u Austriji, 9. u Velikoj Britaniji, 23. jula u Mađarskoj, a 30. jula u Belgiji.

Posla toga sledi letnja pauza, a šampionat će se nastaviti 27. avgusta u Holandiji. Sledi je trka u Italiji 3. septembra, zatim u Singapuru 17. septembra, a u Japanu sedam dana kasnije.

Trka u Kataru planirana je za 8. oktobar, u SAD za 22. oktobar, a u Meksiku za 29. oktobar.

Najbolji svetski vozači takmičiće se u Brazilu 5. novembra, u Las Vegasu 18. novembra i to u subotu, prvi put od 1985. godine, a sezona će se završiti 26. novembra u Abu Dabiju.

“Prisustvo 24 trke u kalendaru svetskog šampionata Formule 1 2023. godine je dodatni dokaz rasta i privlačnosti sporta na globalnom nivou. Dodavanje novih trka i zadržavanje tradicionalnih mesta pokazuje da FIA dobro upravlja sportom”, naveo je predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare