Rekordna stopa zaraze korona virusom u Njemačkoj - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rekordna stopa zaraze korona virusom u Njemačkoj

Stopa zaraze korona virusom u Njemačkoj prema broju novih slučajeva na 100.000 stanovnika tokom poslednjih sedam dana, dostigla je danas 201,1, što je najviši nivo od početka pandemije, objavio je refrentni institut Robert Koh.

Poslednja najveća stopa zaraženih na 100.000 stanovnika, mereno tokom sedam dana, zabeležena je 22. decembra 2020. godine – 197,6.

Iako je više ljudi danas vakcinicano stopa vakcinacije u Nemačkoj stagnira ispod 70 odsto i vlasti poslednjih dana pozivaju stanovništvo da se vakciniše.

„Za nevakcinisane visok je rizik da će biti zaraženi narednih meseci, upozori je u sredu šef instituta Robert Koh Lotar Viler.

U istočnoj državi Saksoniji gde je stopa zaraze dostigla duplo viši nivo od nacionanog proseka, sa 491,3 zaražene osobe na 100.000 stanovnika, od danas se uvode nove restrikcije za nevakcinisane.

Pristup restoranima i dogadjajima u zatvorenom biće dozvoljen samo vakcinisanim osobama ili onim koje imaju dokaz da su preležale kovid-19.

Ovo su najoštrije mere uvedene na nacionalnom nivou prema nevakcinisanim osobama. Samo deca i osobe koje ne mogu da se vakcinišu iz medicinskih razloga su izuzeti.

(Beta)

Danas objavljeno

Katastrofalna greška Bajdena – to je ogroman rizik za SAD

Vanja A

Jedan od najtraženijih svjetskih bjegunaca uhapšen u Crnoj Gori

Vanja A

Kod Konjica nastradala maloljetna djevojka: Sumnja se da zbog slušalica nije čula voz

Vanja A

Ostavite komentar