Auto-moto Ostalo

Rekordi služe da se obaraju: Zonda Riviera više nije najskuplja prodana Zonda

Za još jednu unikatnu Pagani Zondu novi vlasnik je na aukciji u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) izdvojio 6.812.000 dolara.

Unikatna bijela Zonda Riviera za koju je prije nekoliko dana na aukciji u Rijadu (Saudijska Arabija) novi vlasnik izdvojio 5.885.000 dolara više nije najskuplja prodana Zonda, jer je još jedan dobrostojeći ljubitelj automobilske egzotike na sličnoj aukciji koja je održana u Abu Dabiju za Zondu Aerthon izdvojio 6.812.000 dolara.

Takođe unikatan primjerak Zonde nazvan je po zraku iznad oblaka, a Pagani je automobil proizveo 2017. godine. Crna karbonska karoserija ukrašena crvenim detaljima na sebi nosi nekolicinu elemenata s modela Zonda Cinque, a zeleni taster za pokretanje AMG-ovog 12-cilindarskog 7,3-litarskog “monstruma“ iza leđa “posuđen“ je iz modela Zonda R.

Motor razvija 750 konjskih snaga pri 8.000 obr/min, a specifičnost Aerthona je i što se prijenos snage na zadnju osovinu obavlja posredstvom ručnog 6-stepenog mjenjača, jer je većina Zondi kupcima isporučena u kombinaciji s automatskim mjenjačem sa dva kvačila.

Izvor: Klix

Slične objave

U kanalu u Londonu pronađen Lamborghini

V.R.

Na prodaju 46 godina star Fiat 128 koji je prešao 17.861 km

V.R.

Rolls-Royce Cullinan dobija „Black Badge“ varijantu!?

V.R.

Ostavite komentar