REKORDER U “ŠUMAMA RS” U direktorskoj fotelji sjedi 22 godine, a OVO JE NJEGOVA TAJNA - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

REKORDER U “ŠUMAMA RS” U direktorskoj fotelji sjedi 22 godine, a OVO JE NJEGOVA TAJNA

U “Šumama RS” se zbog minusa na računima mngima drmaju fotelje, ali jedan direktor je apsolutno siguran da će ostati na poziciju, na koju je zasjeo još davne 1993. godine.

Spomenko Stojanović, poslanik Demosa u Narodnoj skupštini RS, direktor je Šumskog gazdinstva “Maglić” Foča, već pune 22 godine. Od 1993. do danas, on je sa direktorskog mjesta bio maknut samo tri godine, za vrijeme vladavine koalicije SDS – PDP.

Prema podacima, koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, poslalo kao odgovor na poslaničko pitanje Nebojše Vukanovića, šumarija u Foči je već dvanaest godina stalno u plusu, koji se kreće od skromnih 3.700 KM do više od pola miliona KM.

Ako je suditi po ovim brojkama, Stojanović je uspješan direktor. On je i rekorder među direktorima u “Šumama RS” – ima ubjedljivo najduži staž u fotelji Šumskog gazdinstva “Maglić” Foča.
Na pitanje Srpskainfo u čemu je tajna njegove uspješnosti i dugotrajne karijere, Stojanović tvrdi da u njegovom uspjehu nema nikakve tajne.

– Samo se ponašam normalno. Posao mi je bitniji od ličnih interesa. Struka mi je iznad svega, čak i iznad politike, jer u politici, ponekad, možeš i ovako i onako, a zna se šta je struka– kaže Stojanović za Srpskainfo.

Stojanović je po struci inženjer šumarstva. Što se politike tiče, situacija nije tako jednostavna: on je od 1993. prošao put karakterističan za skoro sve kadrove DNS, odnosno Demosa, što znači da je promijenio četiri stranke. Iz SDS, je nakon rata i raskola stranke krajem devedesetih prešao u SNS Biljane Plavšić, potom u DNS Marka Pavića, pa u Demos, čiji je lider predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

-Morali smo osnovati Demos, kad smo istjerani iz DNS – objašnjava Stojanović posljednji potez u svojoj stranačkoj karijeri.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar