Rekordan broj novozaraženih na Kosmetu, osmoro umrlih - BIGportal.ba
Region Vijesti

Rekordan broj novozaraženih na Kosmetu, osmoro umrlih

Kosovski Institut za javno zdravlje saopštio je danas da je u protekla 24 časa bilo osam smrtnih slučajeva i rekordan broj novozaraženih virusom korona, njih 276.

  • Broj smrtnih slučajeva porastao je na 185, a broj zaraženih na 7.431 – naveli su iz Instituta.

U protekla 24 časa testirani su uzorci 404 pacijenta, od kojih je 276 bilo pozitivno, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije.

U bolnicama u okviru kosovskog sistema hospitalizovano je 598 pacijenata, kod 331 je potvrđen kovid-19, od njih je 43 u kritičnom stanju.

Posljednji pozitivni slučajevi su iz Prištine 61, Gnjilana 29, Podujeva 23, po 22 iz Đakovice i Vučitrna 22, Prizrena 20, Mitrovice 14, Srbice 10, Kosovske Vitine devet, po sedam iz Peći i Kosova Polja, po šest iz Orahovca i Kosovske Kamenice, po pet iz Dragaša, Mališeva i Uroševca, po četiri iz Glogovca, Kline i Lipljana, po tri iz Suve reke i Dečana, po dva iz Obilića i Zubinog potoka, te po jedan iz Štimlja, Gračanice i Kačanika.

  • Situacija se naglo pogoršava, a novi slučajevi zaraženosti uslijedili su zbog nepoštovanja mjera socijalnog distanciranja i mjera zaštite – napominju iz Instituta.

Krizni štab opština sa srpskom većinom juče i danas nije saopštavao rezultate, uz obrazloženje da nisu stigli iz nadležnih laboratorija

Danas objavljeno

Posjetili festival u Hrvatskoj: Austrijski turisti se vratili kući sa pozitivnim testom na koronu

M.

Najveća opasnost se očekuje sutra, a već je apokaliptično – oluje izazvale odrone zemlje i poplave

M.

U Antaliji buknuo požar, evakuisano stanovništvo

M.

Ostavite komentar