Rekordan broj novozaraženih na Kosmetu, osmoro umrlih - BIGportal.ba
Region Vijesti

Rekordan broj novozaraženih na Kosmetu, osmoro umrlih

Kosovski Institut za javno zdravlje saopštio je danas da je u protekla 24 časa bilo osam smrtnih slučajeva i rekordan broj novozaraženih virusom korona, njih 276.

  • Broj smrtnih slučajeva porastao je na 185, a broj zaraženih na 7.431 – naveli su iz Instituta.

U protekla 24 časa testirani su uzorci 404 pacijenta, od kojih je 276 bilo pozitivno, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije.

U bolnicama u okviru kosovskog sistema hospitalizovano je 598 pacijenata, kod 331 je potvrđen kovid-19, od njih je 43 u kritičnom stanju.

Posljednji pozitivni slučajevi su iz Prištine 61, Gnjilana 29, Podujeva 23, po 22 iz Đakovice i Vučitrna 22, Prizrena 20, Mitrovice 14, Srbice 10, Kosovske Vitine devet, po sedam iz Peći i Kosova Polja, po šest iz Orahovca i Kosovske Kamenice, po pet iz Dragaša, Mališeva i Uroševca, po četiri iz Glogovca, Kline i Lipljana, po tri iz Suve reke i Dečana, po dva iz Obilića i Zubinog potoka, te po jedan iz Štimlja, Gračanice i Kačanika.

  • Situacija se naglo pogoršava, a novi slučajevi zaraženosti uslijedili su zbog nepoštovanja mjera socijalnog distanciranja i mjera zaštite – napominju iz Instituta.

Krizni štab opština sa srpskom većinom juče i danas nije saopštavao rezultate, uz obrazloženje da nisu stigli iz nadležnih laboratorija

Danas objavljeno

Bjeloruska policija uhapsila oko 100 demonstranata na prvom ovogodišnjem protestu

M.

Strah od novog soja virusa zatvara granice; “Balkan kao Titanik”

M.

Srbija može biti peta u svijetu po stopi vakcinacije

M.

Ostavite komentar