Rekord, 42 puta bio pozitivan na koronu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Rekord, 42 puta bio pozitivan na koronu

Većina ljudi koji imaju trajne infekcije prethodno su prošli hemoterapiju ili imaju genetski defekt koji sprečava njihovo tijelo da stvara dovoljno antitijela.

Dave Smith iz Bristola, prošao je pravo iskušenje tokom borbe protiv virusa korone. Ovaj Britanac bio je bolestan 10 mjeseci i za to vrijeme 42 puta je bio pozitivan na prisustvo virusa, a morao je biti hospitaliziran čak sedam puta, od čega je pet puta bio u kritičnom stanju. 
Žene kao pravi heroji korona-krize | Politika | DW | 09.03.2021
To ga čini neslavnim apsolutnim rekordrom u trajanju infekcije virusom korone, prenosi Guardian. Smith, koji se upravo oporavio od leukemije, oporavio se tek nakon što je dobio koktel antitijela koja su pomogla bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu da se oporavi. Poput tisuća Britanaca, Dave Smith zaražen je virusom korone početkom prvog vala 2020. Radio u bolnici u Kini: Ljekar iz Italije detaljno opisao nastanak i  simptome korone | Dunav.at Međutim, iako je većina zaraženih ljudi, uključujući one koji pate od posljedica "produžene kovidnosti", virus eliminirala iz tijela nekoliko tjedana Smith se suočio s trajnom infekcijom koja je trajala 290 dana ili gotovo 10 mjeseci. To je do sada najduže zabilježena infekcija novim virusom korone. Smith je redovito testiran u tom periodu i 42 puta PCR test je bio pozitivan. Njegovo stanje je bilo sat vremena bolje, sat vremena gore, ali čak je morao biti primljen u bolnicu 7 puta. Bio je toliko loš pet puta da je njegova supruga počela da se priprema za sahranu - a iz bolnice su joj rekli da izađe.

Telegraf.

Danas objavljeno

Irina Šajk zavodljivo pozira u kupaćem kostimu zmijskog dezena

Zeljka

Super Mario uskoro stiže kao animirani film, poznata i glumačka ekipa

Zeljka

Mesi će biti podstanar – kirija 20.000 evra mjesečno

Zeljka

Ostavite komentar