Rekonstrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića u završnoj fazi - BIGportal.ba
Banja Luka

Rekonstrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića u završnoj fazi

Rekonstrukcija i modernizacija Ulice Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci treba da bude završena za dva mjeseca i otvorena za saobraćaj, rečeno je za Srpskainfo u JP “Putevi RS”.

Dakle, cjelodnevne kolone vozila i gužve na saobraćajnici kroz naselje Lazarevo, posebno u dijelu od pijace do OŠ “Ivan Goran Kovačić”, potrajaće još neko vrijeme, jer je odnedavno u potpunosti zatvoren izlaz na zapadni tranzit kod Tropika.

Podsjećamo da je rekonstrukcija ove ulice započeta zvanično 10. septembra prošle godine, kada je završen kružni tok kod “Lesnine”.

– Ugovoreni rok za izvođenje radova rekonstrukcije i modernizacije Ulice Ivana Gorana Кovačića je 210 kalendarskih dana i traje do kraja aprila 2021. godine. Ugovoreni rok nije probijen – kažu za Srpskainfo u “Putevima RS”, koji su investitori projekta.

Izvođač radova je “Niskogradnja”.

Do sada je završeno, kako kažu, više od 80 odsto radova predviđenih projektnom dokumentacijom. Trenutno se izvode završni radovi. Ugovorena vijednost investicije iznosi 1.999.877,10 КM sa obračunatim PDV-om.

Bivši gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je ranije da se rekonstrukcijom Ulice Ivana Gorana Kovačića “slaže posljednji detalj” istočne transverzale ili istočne avenije u Banjaluci.

– Konačno povezujemo istočni i zapadni tranzit na taj način što novi kružni tok kod “Lesnine” spajamo modernom saobraćajnicom s kružnim tokom kod “Centruma” i zapadnim tranzitom – rekao je Radojičić.

Ovim se dobija neprekinuta avenija ili transverzala koja se proteže od “Centruma” od zapadnog tranzita, pa sve do novog Zelenog mosta, a na kojoj se nalazi šest novih kružnih raskrsnica, spojeni istočni tranzit, novi most, biciklističke i pješačke staze, modernizovane saobraćajnice.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 02.decembar 2022. godine

Vanja A

Mještani prijete blokadom: Ogromna količina otpada izbačena u Zalužanima

M.

“Banjalučka zima” zatvara ulicu: Obustava saobraćaja u centru grada

M.

Ostavite komentar