Rekonstrukcija raskrsnice u naselju Dragočaj - BIGportal.ba
Banja Luka

Rekonstrukcija raskrsnice u naselju Dragočaj

U banjalučkom naselju Ramići/Dragočaj danas je počela rekonstrukcija raskrsnice magistralnog puta Banjaluka – Prijedor, na dionici Ivanjska – Šargovac i lokalnog puta Zalužani – Dragočaj, a vrijednost radova iznosi 350.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Davor Kostrešević izjavio je novinarima da je rok izvođenja radova 90 kalendarskih dana, te da će rekonstrukcijom bezbjednost učesnika u saobraćaju sigurno biti podignuta na viši stepen.

Kostrešević je istakao da očekuje da će radovi biti završeni i prije, s obzirom da dolaze topliji dani.

On je dodao da od izvođača radova preduzeća “Kozaraputevi” očekuje da će gužve koje se na ovom mjestu neizbježno dešavaju, svesti na minimum, iako je elaboratom o izmjeni režima saobraćaja predviđeno da nema zastoja.

  • Našim analizama je utvrđeno da je na ovom mjestu izuzetno povećan broj saobraćajnih nezgoda, nažalost, veoma često sa posljedicama po lica. U tu svrhu korekcija ovakvih saobraćajnih problema našla se na listi prioriteta ЈP Putevi Republike Srpske koje u potpunosti samostalno finansira realizaciju ovog projekta – rekao je Kostrešević.

On je naveo da se novim projektnim rješenjem definiše uvođenje treće trake, saobraćaj će biti regulisan semaforima, a uvode se i pješačke staze.

Početku radova prisustvovao je i pomoćnik ministra saobraćaja Republike Srpske Dragan Stanimirović, koji je rekao da Vlada Srpske podržava sve aktivnosti i radove koji su usmjereni na povećanje bezbjednosti učesnika u saobraćuju i propusne sposobnosti, odnosno kapaciteta, kako otvorenih dionica puteva, tako i raskrsnica.

On je rekao da će se rekonstrukcijom raskrsnice, uvođenjem semafora i posebnih saobraćajnih traka za skretanja, te osvjetljavanjem raskrsnice i izmještanjem autobuskih stajališta i pješačkih prelaza maksimalno podići bezbjednost saobraćaja, ali i kapacitet na ovoj dionici puta.

Početku radova prisustvovao i radonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je rekao da je grad Banjaluka uradio dio posla od projektne dokumentacije i svih potrebnih saglasnosti kako bi mogli početi radovi.

Član Savjeta mjesne zajednice Dragočaj Milan Vučković rekao je da će ovo značiti puno za djecu koja prelaze iz Ramića u Dragočaj u školu.

Direktor Osnovne škole Desanka Maksimović u naselju Dragočaj Srđan Bogdanović rekao je da ovu školu pohađa oko 450 djece, dok iz naselja Ramići u školu u Dragočaju preko ove raskrsnice dolazi više od stotinu djece.

Bogdanović je zahvalio Vladi, resornom ministarstvu i Putevima Republike Srpske što su prepoznali problem prelaska djece i bezbjednost na putu od kuće do škole, dodavši da su se na ovom putu dešavali nesretni slučajevi.

On je izrazio nadu da rekonstrukcijom ove raskrsnice toga više neće biti.

Danas objavljeno

Ozbiljno kinesko upozorenje

M.

U Banjaluci rođeno sedam beba

M.

Sredinom juna počinje sezona na Manjači

M.

Ostavite komentar