Rekonstruisana hrvatska vlada - BIGportal.ba
Region Vijesti

Rekonstruisana hrvatska vlada

Hrvatski sabor izglasao je dva nova ministra – Davora Filipovića i Marina Piletića, kao i novu potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske Anju Šimpragu, piše HRT, a prenosi RTS.

Davoru Filipoviću pripalo je ministarstvo privrede i razvoja, dok je Marin Piletić dobio resor rada, penzijskog sistema, porodice i socijalne politike, a Anja Šimpraga nova je potpredsjednica Vlade zadužena za društvene djelatnosti i ljudska prava.

– Danas sam izabrana za potpredsjednicu Vlade svih ljudi u Hrvatskoj. Velika je bura na moru, a mi smo jedan mali čamac. Nadam se da će Vlada Republike Hrvatske s današnjim pojačanjem ovaj mali čamac uvesti u sigurno pristanište – rekla je Šimpraga.

Filipović je istakao kako je za njega ovo velika čast i odgovornost.

– Učiniću sve da doprinesem daljnjim uspjesima Vlade – poručio je Filipović.

Piletić je naveo da se od 2008. godine stavio na raspolaganje sugrađanima kao zamjenik gradonačelnika.

– Do dana današnjeg obavljao sam dužnosti zahvaljujući povjerenju svojih sugrađana i sada se stavljam na raspolaganje predsjedniku Vlade, Hrvatskom saboru i svima kojih se ovaj resor tiče – rekao je Piletić dodajući da je glavni zadatak hrvatske vlade poboljšanje trendova na tržištu rada, te da će u kontinuitetu provoditi tu politiku. 

RTRS.

Danas objavljeno

Petković: Narod više neće da trpi zulum Aljbina Kurtija

M.

Sijarto: EU ne bira sredstva, treba da budemo spremni za ozbiljne napade

M.

Prištinska policija: Narednih dana veće prisustvo na sjeveru KiM

M.

Ostavite komentar