22. Decembra 2021.

Rekonstruisan centralni park u Prnjavoru uz pomoć kompanije „Mladegs Pak“ kroz donaciju opreme u vrijednosti 150.000 KM – nosiće naziv „Ljubav, vjera, nada!“

Big Portal
https://www.youtube.com/watch?v=XadDoGRf6YE&t=1s

Nova zelena oaza u centru je namjenjena odmoru, druženju, rekreaciji i užitku svih, od najmlađih do najiskusnijih Prnjavorčana i posjetilaca. Ovim povodom je obavljena i primopredaja tehničke dokumentacije između vlasnika preduzeća „Mladegs Pak“ Gorana Vrhovca i načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša.

„Od danas svi naši sugrađani, mogu ovaj park da koriste za potrebe za koje je i napravljen, ali ono što želim posebno je da se vlasnicima firme “Mladegs pak” zahvalim na svemu onome što su učinili za naš grad. Ovo nije jedini projekat u kom oni učestvuju, ova firma duži niz godina pokazuje svoju društvenu odgovornost učestvujući u svim aktivnostima koje lokalna zajednica pa i pojedinci provode, ali ono što je posebno zadovoljstvo jeste da smo od jednog starog parka dobili jedan moderan park“, rekao je Tomaš.

Obnova parka je realizovana prema ideji i u spomen preminulog suvlasnika preduzeća „Mladegs Pak“ Srđana Vrhovca, a po projektu njegove kćerke Jelene Popović. Novi park naziva „Ljubav, vjera, nada!“ obuhvata više sadržajnih cjelina, od kojih je jedno dječije igralište u 3 podzone – za djecu do 3 godine, stariju od 3 godine i dječije igralište u pijesku. Sadržaj parka omogućava i održavanje kulturno-društvenog sadržaja u teatru na otvorenom, pogodnom za izvođenje predstava, priredbi, nastupa sekcija, prezentacija i dr.

Rekreativni sadržaj, važan segment modernog gradskog parka, je pripremljen sa kvalitetnim spravama za vanjsku rekreaciju, fitnes, teretanu na otvorenom i atletsku stazu, a ova cjelina je obogaćena i stolom za stoni tenis. Cijeli park je opremljen velikim brojem klupa za odmor i druženje, a za ljubitelje šaha su konstruisane praktične klupe sa stolovima za šah.

Tomaš je izrazio zadovoljstvo što Prnjavorčani svih uzrasta od sada u punom kapacitetu mogu koristiti park za odmor i rekreaciju, ali i naglasio da bez ideje i podrške porodice Vrhovac ovaj projekat ne bi bio realizovan. „Ono što sam uvjeren, jeste da će ovaj park služiti upravo svrsi kakvu je zamislio i Srđan Vrhovac, a to je da naši građani imaju jedno od najljepših mjesta ovdje u gradu“, dodao je Tomaš.

Društveno odgovorno poslovanje i podsticanje napretka lokalne zajednice je dio misije kompanije „Mladegs Pak“ iz Prnjavora, koja je jedan od vodećih domaćih proizvođača prehrambenih proizvoda sa više od 30 godina tradicije. Poznata po domaćem brendu „Bonito“, kompanija humanitarnim i drugim aktivnostima godinama pomaže udruženja, organizacije i sugrađane u potrebi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare