"Rekao sam mu da sačeka par minuta i otrčao po Rafu jer je morao to da čuje" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Rekao sam mu da sačeka par minuta i otrčao po Rafu jer je morao to da čuje”

Rafael Nadal je tokom karijere dobio savet koji mu je značajno poslužio u budućnosti.

Njegov stric Toni je otkrio priču iz Sopota, kada je legendarni Giljermo Vilas podelio savet sa njim i Rafom.

“Bik sa Maljorke” je te 2004. osvojio turnir u Poljskoj, a posle četvrtfinalnog meča Vilas je došao do Tonija i ušao u razgovor.

“Pre mnogo godina smo bili u Sopotu, mislim da je Vilas bio tu jer je trebalo da mu uruče neku nagradu. Kada se meč završio otišao sam da mu se javim, jer mi je on bio idol tokom odrastanja. Sećam se kada sam mu rekao ‘Ćao’, a on i je odgovorio, ‘Moram nešto da ti kažem’. Rekao sam mu da sačeka par minuta, otrčao sam po Rafaela i rekao mu da dođe jer sam želeo da čuje šta Vilas ima da kaže”, otkrio je Toni Nadal u razgovoru za “Radio Villa Trinidad”.

Savet koji je dobio od Argentinca, Rafa je koristio tokom cele karijere, barem dok mu je Toni bio trener (raskinuli zvaničnu saradnju 2017).

“Giljermo je Rafaleu dao teniski savet koji sam mu od tada nebrojano puta ponovio. ‘Rafael, svi znaju kako da trče. Kada udaraš lopticu blizu osnovne linije, svi znaju da trče po osnovnoj liniji, ali kada prvo jednu pošalješ kratko, a onda jednu visoko, jednu tamo, jednu vamo – ljudi se dezorijentišu'”,
 prisetio se Toni i dodao:

“Mislim da je to napravilo veliku razliku. Ono što je Giljermo hteo da kaže je to da (Rafa) mora malo da promeni igru i od tog trenutka ja sam mu mnogo puta ponavljao, ‘Seti se šta ti je rekao Giljermo’. Kada je odrastao nešto slično sam mu i dalje ponavljao, ali nije isto kada vam tako nešto kaže Toni Nadal, a kada Vilas koji je kroz te stvari stvarno prošao i koji je znao kako se osvajaju titule i koji je bio ‘broj 1’. Lakše je njemu bilo da to objasni”.

Danas objavljeno

Navijači Fiorentine prijete Vlahoviću: “Ciganine, gotov si”

Zeljka

Šapovalov napao sudiju zbog Nadala: Svi ste korumpirani

Zeljka

Vlahović u Juventusu: Operacija “januar” od 70 miliona!

Zeljka

Ostavite komentar