9. Marta 2020.

Reis Fejzić: Zabrinjavajuće poruke na litijama o prolivanju krvi

Big Portal

“Što se tiče litija, ja poštujem pravo svakog pojedinca ili grupe, bez obzira da li se radilo čak i o vjerskoj zajednici da iskaže svoje nezadovoljstvo određenim činom. To je njihova stvar, mi nismo dio te priče”, rekao je Fejzić.

U prvom oglašavanju nakon dva i po mjeseca od usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, reis Rifat Fejzić je za sarajevski “O kanal” rekao da u tom zakonu ima određenih stvari koje bi mogle da budu bolje.

“Ali, treba da smo svjesni činjenice, i vlast i zainteresovane strane, da je Zakon, i ovaj i svaki drugi, promjenljiv, da se može dograditi, uređivati i popravljati”, rekao je on.

Fejzić je naveo da ima ne mali broj objekata iz perioda prije 1918. godine koji su u vlasništvu Islamske zajednice, ali da ona ima ugovor sa državom, pa ti objekti i imovina neće momentalno preći u vlasništvo države, prenose podgoričke “Vijesti”.

“Želim da kažem da imamo određene arhive u okruženju, a i arhive u Turskoj, nešto i mi imamo svoje dokumentacije, koja dokazuje vlasničku strukturu iz tog perioda, objekata koji su sagrađeni prije 1918. godine, tu će ići upravni postupci i mi se ne bojimo da nećemo moći da dokažemo vlasništvo i strukturu imovine Islamske zajednice, kada je u pitanju ovaj zakon”, rekao je Fejzić.

On je naglasio da njega lično i instituciju na čijem je čelu zabrinjavaju određeni politički tonovi, sa kojima se ne slaže.

“Politički tonovi nakon usvajanja zakona određenih političkih subjekata, koji su imali zastrašujuću priču vezano za ovaj zakon, pozivanje na otkopavanje oružja, prolivanje krvi – to je nešto što je neprihvatljivo, ali nadam se da je ovo ozbiljna i pravna država i da će stvari ići svojom dinamikom i tokom”, rekao je Fejzić i dodao da je u ovoj priči veoma bitan i međunardni faktor.

AGENCIJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare