REGION POTRESAO JEZIV ZLOČIN: Upao u kuću i ubio djevojčicu, a onda je otkrivena ISTINA O NJEMU - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

REGION POTRESAO JEZIV ZLOČIN: Upao u kuću i ubio djevojčicu, a onda je otkrivena ISTINA O NJEMU

Hrvatska je na nogama nakon što je Branko R. (41) uhapšen zbog ubistva tinejdžerke (16), koju je izbo nožem nakon što je upao u kuću u kojoj je bila sa majkom.

Zločin se dogodio u mjestu Mali Lošinj, u koje se osumnjičeni doselio prije nešto manje od 10 godina iz Osijeka. On je u petak između sedam i osam sati ušetao u kuću nastradale sumanuto tražeći svoju bivšu partnerku koja je navodno nekada živjela na toj adresi.

Počeo je da urla, vređa i maše nožem pred majkom šesnaestogodišnjakinje, koja je potom nasrnula na njega kako bi odbranila majku. Međutim, napadač je djevojčicu izbo nožem i ona je na licu mjesta preminula zbog zadobijenih povreda.

– Mi tog čovjeka uopšte ne poznajemo, ne znamo ko je on – rekao je D.T, otac 16-godišnjakinje i suprug L.T.

Branko R. se bavio podvodnim ribolovom. Predstavljao se kao istraživački novinar, a po Fejsbuku je pisao kako namjerava da raskrinka kriminalnu hobotnicu u Lošinju.

Među komšijama nije poznat po dobru. Smatraju ga “čovjekom za izbjegavanje” i ističu da se vratio sa psihijatrijskog liječenja, te da ima problema sa agresivnošću.

– Noć prije ubistva proveo je u kafiću i pio s prijateljem. Konzumacija droge mu, nažalost, nije bila nepoznanica. A nakon što se vratio sa psihijatrije, ispio nam je mozak time kako svi misle neopravdano da je on lud pa se obrušio na policiju, vatrogasce, ljekare, gradonačelnika -rekao je Brankov komšija za hrvatske medije.

Spektar krivičnih prijava
U policijskoj evidenciji Branko R. je dosad prikupio šarenolik spektar prijava, među kojima i za zloupotrebu droge, nasilje u porodici nad bivšom partnerkom, kao i niz prekršaja iz Zakona protiv narušavanja javnog reda i mira.

(Blic)

Danas objavljeno

Dodik: Јasno sam rekao da BiH nema saglasnost za put u NATO

M.

Naređena evakuacija nakon eksplozije u Čačku

M.

Eksplozije u Moskvi

M.

Ostavite komentar