Region: Alarmantno - BIGportal.ba
Region Vijesti

Region: Alarmantno

Epidemiiološka situacija u zemljama regiona je alarmantna, ukazuju podaci koji stižu.

Države beleže rast broja novozaraženih, što dovodi do pooštravanja mera. Severna Makedonija je zabranu kretanja oročenu do danas, produžila.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 4.769 osoba. Od posledica zaraze preminula su 32 pacijenta. Nova sednica Kriznog štaba zakazana za sredu u osam sati.

Slovenija beleži rast broja novozaraženih u odnosu na prethodnu sedmicu. Od 1.842 testirana uzorka pozitivno je 290 ili 15,7 odsto, odnosno 820 u proseku sedmično. Umrla su četiri pacijenta.

U Hrvatskoj kako je to uobičajeno prvog radnog dana posle vikenda mali broj novozaraženih 150, od 2.521 testirano uzorka, dok je 13 pacijnata preminulo. Trenutno je aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 6.280.

U Crnoj Gori epidemiološka situacija se ne smiruje nedeljama već, pa je u poslednja 24 registrovano 426 novozaraženih od 1.435 uzoraka na novi korona virus. Najviše novozarženih je u Podgorici i Nikšićum – 136, odnosno 118.

Prijavljeno je devet smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom, starosti od 58 do 89 godina. Broj trenutno aktivnih slučajeva u Crnoj Gori iznosi 8.081.

Do 24. marta na snazi su nove mere, koje podrazumevaju u zabranu kretanja od 21 sat do 5 sati ujutru.

U Severnoj Makedoniji juče su registrovana 642 nova slučaja korona virusa, a još 25 osoba je umrlo. Testirano je 2.730 uzoraka, a polovina novozaraženih je u Skoplju. Vlada Severne Makedonije odlučila je danas da porduži meru policijskog časa do 6. aprila.

Danas objavljeno

Janjić povukao kandidaturu za glavnog tužioca VSTS

M.

Sad savim precizno, sastavio Picula: Ili sankcije ili blokada pregovora

M.

Nijemci kroje statut ZSO, dokument je tajan; Kako je do toga došlo?

M.

Ostavite komentar