20. Septembra 2020.

Redovan seks kao eliksir zdravlja

Big Portal

Muškarci koji uživaju u seksu samo dvaput sedmično, imaju dvostruko manji rizik od infarkta, u poređenju s muškarcima koji to rade jednom mjesečno, potvrdila su britanska istraživanja.

Lošem seksualnom odnosu najviše doprinose stres, fizički umor, zdravstveni i novčani problemi, smanjenje seksualne želje, kao i loši partnerski odnosi.

Ako je glavobolja izgovor za izbjegavanje seksualnih odnosa, ne treba se povinovati bolu već upravo uraditi suprotno. Dokazano je da se u trenutku orgazma nivo hormona oksitocina povećava petostruko, što dovodi do momentalnog ublažavanja bola, ističu stručnjaci. Prilikom orgazma luči se i hormon dehidroepiandrosteron koji poboljšava imunitet, podmlađuje tkivo i održava kožu zdravom.

Muškarci koji dožive bar dva orgazma sedmično, generalno duže žive od muškaraca koji imaju jedan orgazam u nekoliko sedmica.

Poboljšava se i cirkulacija zbog povećanog broja otkucaja srca tokom odnosa i dotoka svježe krvi u organe i ćelije. Na ovaj način se ljudsko tijelo oslobađa i umora. Nakon vođenja ljubavi osobe se opuste i lakše utonu u kvalitetan san, koji takođe doprinosi očuvanju dobrog zdravlja.

Redovan seks čini čuda i sa viškom kilograma, kao i sa obimom struka.

U polusatnom seksualnom odnosu sagorimo više od 80 kalorija. Testosteron postiže zavidan nivo, a poznato je da je ovaj hormon ključan za strastvenost muškarca. Istovremeno, rast estrogena štiti žene od srčanih oboljenja i određuje miris njihovog tijela.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare