Redmi K50S Pro će fotografisati glavnom kamerom u 200 MP rezoluciji - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Redmi K50S Pro će fotografisati glavnom kamerom u 200 MP rezoluciji

Za sada nema zvaničnih informacija o ovom modelu, ali glasine koje stižu iz izvora bliskih ovoj kompaniji potvrđuju da je u pitanju novi Redmi Snapdragon 8+ “flegšip”.

Tokom dana je jedan poznati insajder izneo više detalja i informacija o Redmi K50S Pro telefonu. Imaće OLED ekran dijagonale 6.67” sa osvežavanjem na 120 Hz i HDR10+ podrškom. Sa druge strane je šteta što je maksimalna rezolucija prikaza od 2K izostala sa spiska specifikacija.

Kada je u pitanju procesor, novi telefon će biti pojačan sa Snapdragon 8+ verzijom čipseta. Opremljen je sa 8 GB i 12 GB memorije, dok će prostor za skladištenje biti od 128-256 GB u zavisnosti od verzije uređaja. Autonomiju rada pokriva baterija kapaciteta 5000 mAh, dok je za brzo punjenje uređaja predviđeno korišćenje punjača snage 120 W. Fabrički stiže sa Android 12 verzijom operativnog sistema u vidu MIUI 13 varijante.

Najveća promena se tiče sistema kamera. Prema ovim informacijama Redmi K50S Pro će biti opremljen sa glavnom kamerom i senzorom rezolucije 200-megapiksela, a što je značajno unapređenje u pogledu kvaliteta fotografija koje će praviti ovaj telefon. Za razliku od Moto X30 Pro, novi Redmi će koristiti Samsung HP3 senzor sa pikselom površine 0.56 mikrona i 1/1.4 inča velikim senzorom. Jednako važna činjenica je da novougrađeni senzor utiče na manje dimenzije čitavog modula sa kamerama i to za 20% čineći čitav uređaj tanjim i još lakšim.

Sudeći prema raspoloživim informacijama, konfiguracija novog Redmi “flegšipa” u trenutku izlaska se neće mnogo razlikovati od navedenih specifikacija, a najveća nepoznanica ostaje naziv pod kojim će se pojaviti i svakako cena po kojoj će se ponuditi kupcima.

Danas objavljeno

Veliki napredak u oftamologiji, proteinom iz svinjske kože izliječili sljepilo kod 20 ljudi

Vanja A

Ilon Mask tvrdi da će Tesla roboti kuvati, spremati i dominirati

Vanja A

Trend se nastavlja, i Xiaomi 12T Pro će doći sa senzorom kamere od 200 MP

Vanja A

Ostavite komentar