Redizajnirana Ford Fiesta dobila Matrix LED farove - BIGportal.ba
Auto-moto

Redizajnirana Ford Fiesta dobila Matrix LED farove

Kraj leta i početak jeseni je ključni period za predstavljanje novih i osveženih modela. Tako je Ford prikazao prve slike i informacije o restilizovanoj Fijesti. Kao i kod konkurenata, čak i najjeftinija Ford Fiesta sada ima LED farove, a bolje opremljene verzije imaju Matrix LED tehnologiju, kod koje snop preskače…


Kraj leta i početak jeseni je ključni period za predstavljanje novih i osveženih modela. Tako je Ford prikazao prve slike i informacije o restilizovanoj Fijesti.

Ford Fiesta

Kao i kod konkurenata, čak i najjeftinija Ford Fiesta sada ima LED farove, a bolje opremljene verzije imaju Matrix LED tehnologiju, kod koje snop preskače automobile ispred kako njihovi vozači ne bi bili zaslepljeni.

Ford Fiesta

Osim na svetlima, najveće izmene vidljive su u unutrašnjosti. Najviše se izdvajaju novi digitalni nstrumenti u vidu displeja dijagonale 12,3 inča sa prilagodljivim prikazom.

Ford Fiesta

Vozaču su na raspolaganju Normal, Sport i Eco modovi vožnje koji takođe menjaju grafiku instrumenata, dok Ford Fiesta Active ima još Trail i Slippery režime vožnje. Za Fijestu ST rezervisan je Track mod.

Ford Fiesta

Ubačeno je bežično punjenje telefona, a za ljubitelje kvalitetnog ozvučenja rezervisan je B&O Sound System sa 10 zvučnika i 575 vati.

Novima među bezbenosnim sistemima je upozorenje na vožnju u supronom smeru autoputa. Na spisku opreme su još adaptivni tempomat, automasko kočenje, prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozorenje na nadolazeći saobraćaj sa zadnje strane i automatsko parkiranje.

Ford Fiesta

Motori su takođe donekle izmenjeni. U ponudi će biti laki hibrid u vidu 1,0 EcoBoost motora sa 125 i 155 KS kome prilikom ubrzanja pomaže starter-generator koji radi pod naponom od 48 volti.

Ford Fiesta

Zanimljivo je da Ford u saopštenju za medije uopšte ne pominje dosadašnju atmosfersku verziju 1,0 benzinca, niti pominje 1,5 dizel. Po svoj prilici, više neće biti u ponudi.

Ford Fiesta

Kao vrhunac ponude tu je Fiesta ST sa trocilindarskim 1,5 turbo-benzincem od 200 KS sa 320 Nm. Do stotke stiže za finih 6,5 sekundi.

Prodaja redizajnirane Ford Fijeste počeće na proleće 2022.

Ford Fiesta

Komentari

Originalni članak

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar