Reditelj otkriva detalje serije "Dare iz Jasenovca", šta će se dešavati 50 GODINA KASNIJE - BIGportal.ba
Ex Yu

Reditelj otkriva detalje serije “Dare iz Jasenovca”, šta će se dešavati 50 GODINA KASNIJE

Film “Dara iz Jasenovca” ganuo je ljude širom regiona, a reditelj Predrag Gaga Antonijević otkrio detalje serije koja je snimljena po istoimenom filmu.

“U seriji ćemo gledati veći deo filma, scene koje nisu ušle u finalnu verziju, ali biće snimljene i dodatne scene”, rekao je reditelj Predrag Gaga Antonijević u “Novom jutru” i dodao:

“Prva epizoda počinje kada se fašizam ponovo manifestovao u Hrvatskoj, tačnije dan i noć kada, posle 50 godina Dara dolazi da vidi Buda koji misli da je Hrvat i čiji sin misli da je Hrvat i ide da pali srpske kuće i radnje”.

Inače, radnja filma “Dara iz Jasenovca” dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Mnoga deca iz logora Stara Gradiška odvođena su u domove širom Nezavisne Države Hrvatske ili smeštana po porodicama, ali je veliki broj dece ubijen ili preminuo od posledica izuzetno teških uslova života u logoru. Darina sudbina je sudbina jednog deteta Kozare i kroz nju je ispričana sudbina dece Jasenovca.

Pored Jelene Mur, u filmu igraju i Vuk Kostić, Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Biljana Čekić, Zlatan Vidović, Alisa Radaković, Petar Đurđević, Ana Lečić, Sandra Ljubojević, Anja Stanić Ilić, Nikolina Jelisavac, Tatjana Kecman…

Danas objavljeno

Dijana Đoković prvi put o snaji Jeleni: Nisam mislila da će je Novak oženiti

V.R.

Svi pričaju o Boldvinovom slučaju, a i našem glumcu desila se slična stvar

Zeljka

Nekada je bila velika zvijezda: “Penzijom ne mogu da platim ni infostan”

Zeljka

Ostavite komentar