Red Bull predstavio RB16B - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Red Bull predstavio RB16B

Red Bul je objavio prve slike novog bolida RB16B kog će koristiti u 2021. godini. U posadi ekipe iz Milton Kejnsa su Maks Ferstapen koji će i ove godine biti glavni izazivač Luisu Hamiltonu, kao i novi vozač Serhio Peres.

Novi bolid Red Bula nosi ime RB16B jer se zapravo radi o dorađenom RB16 kog je ova ekipa koristila u 2020. godini. Kako je šef tima Kristijan Horner rekao RB16B ima čak 60 odsto delova koji su isti kao i kod svog prethodnika. Cilj Red Bula je da novi bolid bude konstantniji tokom sezone na različitim stazama, prenosi Sport Klub.

„Ne bih rekao da su problemi prošle godine bili samo u aerodinamici. Te stvari uvek idu zjeadno. Ali mislim da smo napravili dobar napredak u 2020. i videćemo da li će RB16B moći da odgovori izazovima promene pravila koja su očigledno ista za sve timove„, rekao je Kristijan Horner.

„Nadamo se da ćemo sa dobrim lekcijama koje smo naučili lane, moći da to primenimo na novi unapređeni bolid„, kaže Horner.

Nova sezona Formule 1 počinje 28. marta u Bahreinu i čitavu sezonu ćete naravno kao i ranije moći da gledate na kanalima Sport Kluba.

Izvor:Sportklub.rs
Foto: Thomas Butler / Red Bull Content Pool

Danas objavljeno

Produženi Range Rover Evoque

Zeljka

Prva fotografija nove Honde Civic

Zeljka

Škoda Octavia RS: Češka limuzina na steroidima

Zeljka

Ostavite komentar