Red Bull najavio hipermodel za 2025. - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Red Bull najavio hipermodel za 2025.

Tim Red Bull Racing /RBR/, četvorostruki šampion Formule 1, saopštio je da ulazi u segment proizvodnje hipermodela namenjenih za vožnju na stazama. Model će se zvati RB17, najvljena cena je 5 miliona funti, a početak proizvodnje očekuje se 2025.

Za razvoj projekta zaduženo je odeljenje Red Bull Advanced Technologies. RB17 je opisan kao „najčistija izvedba hiperautomobila čija je inspiracija F1“, a idejno je delo Edrijana Njuija, tehničkog šefa tima RBR.

Za pogon će se koristiti hibridni V8 motor, očekivana snaga je oko 1100KS, a u kombinaciji sa laganom strukturom od RB17 mogu se očekivati vrhunske performanse.

Hipermodel će se proizvoditi u Red Bull centru u Engleskoj, a predviđena je serija od samo 50 primeraka, isključivo sa volanom na levoj strani. Najavljena cena od 5 miliona funti ne obuhvata lokalne poreze.

Kupci će imati pristup paketu za prilagođavanje vozila njihovim potrebama, uz punu podršku fabrike, uključujući servisiranje i održavanje. Pedeset vlasnika biće u  pecijalnom odnosu sa RBR timom i imaće pristup programu razvoja vozila i upotrebi simulatora, a proći će i obuku na stazi.

Ime RB17 potiče od RBR F1 automobila. Tim je 2020. godine koristio naziv RB16, a auotmobil za 2021. godinu nije bio dovoljno različit da bi dobio posebno ime, pa je nazvan RB16B. Ovogodišni je dobio naziv RB18 zbog primene značajno revidiranih regulativa, a odražava i broj godina koliko se Red Bull takmiči.

Za sada je objavljena samo zvanična skica koja prikazuje aerodinamičke linije, ali ne otkriva izgled vozila.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Kupci frustrirani: Moraju da čekaju do 30 mjeseci na isporuku novih modela

Vanja A

Motorola je napravila električni automobil 20 godina pre kompanije Tesla

Vanja A

Mercedes osvježio B klasu

Zeljka

Ostavite komentar