23. Oktobra 2022.

Red Bul se nada da će FIA ukinuti sankcije

Big Portal

Red Bul je optužen da je prekoračio gornju granicu budžeta tokom sezone 2021.

“Usred smo pregovora sa FIA, i nadam se da ćemo zatvoriti ovaj proces. Tada ćemo prezentovati sve činjenice i otvoreno razgovarati o ovom slučaju. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti postići dogovor”, izjavio je Horner novinarima uoči trke za VN Sjedinjenih Američkih Država.

Red Bul je zakazao konferenciju za medije za petak, ali je ona otkazana jer nije održan sastanak koji je zatražio Horner sa predsednikom FIA Mohamedom Ben Sulajemom. Mediji su preneli da je u petak ipak došlo do njihovog sastanka.

Red Bul je jedini tim koji je premašio ograničenje budžeta 2021. godine, prve godine ovog finansijskog propisa.

“Ovi propisi su novi. To je komplikovan set finansijskih propisa sadržanih u fajlu od 52 stranice, i podložan je različitim tumačenjima različitih računovođa”, rekao je Horner.

Propisi FIA predviđaju da svaka ekipa koja napravi ovakvu grešku snosi “finansijsku ili sportsku kaznu”.

Ako Red Bul ne prizna krivicu proces će biti iznet pred nadležnim arbitražnim komitetom za ograničenje budžeta.

“Ne mogu da pričam o procesu, to je poverljivo. Kada dogovor bude postignut, razgovaraćemo o svemu. Nadam se da će slučaj biti rešen ovog vikenda. U suprotnom bi moglo da se oduži na šest ili devet meseci”
, izjavio je Horner.

Proteklih dana rivalske ekipe su zahtevale oštre kazne za Red Bul, a šef Meklarena Zak Braun je rekao i da je bilo varanja u podacima dostavljenim FIA.

“Suđeno nam je na osnovu brojki objavljenih u medijima, koje su daleko od stvarnosti. Šteta koju ovo nanosi brendu, našim partnerima, našim vozačima, našem osoblju je ogromna”, rekao je Horner.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare