Red Bul optužuje Mercedes za lažiranje povrede Hamiltona - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Red Bul optužuje Mercedes za lažiranje povrede Hamiltona

Savetnik tima Red Bul, Helmut Marko, optužio je Mercedes da je lažirao povrede Luisa Hamiltona posle sudara sa Maksom Ferstapenom.

Incident se dogodio u nedelju na trci za Veliku nagradu Italije u Monci.

Kao rezultat sudara, Hamilton je prebačen u obližnju bolnicu radi daljih provera. Britanski vozač je rekao kako ga “vrat i dalje zateže” iako mu to nije smetalo da se pojavi na Met Gala večeri u Njujorku.

Posle incidenta, Ferstapen je kažnjen vraćanjem za tri pozicije nazad i oduzimanjem dva poena, a kritikovali su ga i zbog toga što se udaljio sa mesta incidenta bez provere kako je Hamilton.

Bio je to normalan trkački incident. Sve te priče okolo naduvane su od strane Mercedesa. Ferstapen je već izašao, dok je Hamilton pokušavao da se vrati unazad, kako bi izveo bolid sa šljunka. Medicinsko vozilo je sve to videlo i nastavilo dalje. I onda je krenuo šou oko toga da je Hamilton povređen“, kaže Marko.

S druge strane, Hamilton se na to ne obazire i kaže da nastavlja da se sprema za trku u Rusiji.

Moraću da idem kod specijaliste kako bih se uverio da je sa vratom sve u redu, jer me i dalje zateže. Dugo sam u trkama i zahvalan sam na tome. Rizikujemo mnogo, i jedino kad nam se ovako nešto desi, gledamo na život pravim očima, vidimo koliko smo krhki“, poručio je Hamilton.

Danas objavljeno

Novak dobio izvinjenje iz Australije

Vanja A

Salah odredio svoju cijenu 1.080.000 KM nedeljno

Vanja A

Ferguson došao u Junajted da ugasi “požar” Solskjera

Vanja A

Ostavite komentar