Recimo NE izgradnji postrojenjima za eksplotaciju kamene rude u Kamenolomu "Planina" - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Recimo NE izgradnji postrojenjima za eksplotaciju kamene rude u Kamenolomu “Planina”

Mještani banjalučkog naselja Karanovac protive se izgradnji postrojenja za eksloataciju kamena u Kamenolomu “Planina”.

Oni će izraziti svoje nezadovoljstvo na javnoj raspravi 16. februara jer su zabrinuti za zdravlje naše djece i svih mještana ovog naselja.

Kako naglašavaju, svakodnevne eksplozije ugrožavaju njihove kuće i objekte.Javni uvid u nacrt studije mještanima je omogućen do 3.marta u prostorijama Mjesne zajednice Karanovac.

Građani mogu u roku od 15 dana od dana održavanja javne rasprave da izvrše podnošenj pismenih mišljenja i primjedbi o zahtjevu i nacrtu Studije uticaja na adresu Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Grada Banjaluka i Instituta za građevinarstvo IG d.o.o. Banjaluka.

Mještani ističu da je vrijeme da se ujedine i usprotive otvaranja kamenoloma “Planina”.

Godinama gutamo prašinu i slušamo eksplozije, a veći prirodni izvori sa kojih smo nekad vodi pili, su nestali usljed rastresanja tla prilikom miniranja bušotina. Naša naselja, Karanovac i Jagare, imaju 550 domaćinstava, 550 kuća. Otvoren je rafting centar, na samo 300-400 metara od kamenoloma je otvoren veliki dom za starija lica, u neposrednoj blizini je vodozahvat Vodovoda, iz kojeg pije vodu čitava Banjaluka, a sve to sad treba uništiti da bi se neki bogatili” kažu mještani ovog dijela Banjaluke.

Danas objavljeno

Bez vode Jug Bogdanova i okolne ulice

M.

Pala odluka: Od februara obavezna vakcinacija

M.

Erdogan putuje u Ukrajinu: “Imam nadu”

M.

Ostavite komentar