Hladne večeri možete si dodatno uljepšati s malo vruće čokolade, ali umjesto klasične verzije isprobajte ovu zimsku s dodatkom ruma i cimeta.
SASTOJCI ZA VRUĆU ČOKOLADU S RUMOM I CIMETOM:
– 1,5 l mlijeka
– 25 dag nasjeckane tamne čokolade
– 200 ml slatkog vrhnja
– 1 mala kašika cimeta u prahu
– 5 velikih kašika ruma
PRIPREMA VRUĆE ČOKOLADE:
U veću posudu stavite mlijeko, vrhnje, rum i cimet. Zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri. Kada sve zavrije, maknite s vatre i odmah ubacite čokoladu. Dobro miješajte pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i sjedini s tekućinom. Ulijte u šoljice i odmah poslužite. Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, sljezovim kolačićima ili nekim drugih dodatkom.
Živjeli!
Azra.