Sastojci:
1 pileće bijelo meso
2 lista suve slanine
100 g kisele pavlake
3 lista kačkavalja
1 kašika sirnog namaza
3 čena bijelog luka
200 ml mlijeka
100 ml vode
1 kašika brašna
suvi začin
origano, peršunov list
biber
1 kašika brašna
po želji tucana ljuta paprika
50 ml ulja
Priprema:
Suvu slaninu isjeckati na kockice. Tiganj podmazati četkicom uljem, pa propržiti slaninicu.
Dodati meso isječeno na filete. Dodati malo vode, pa dinstati da omekša, pa zapeći sa jedne i druge strane.
Izvaditi meso, a u ostatak ulja ubaciti brašno i izgnječen bijeli luk da dobije krem boju.
Dodati mlijeko i vodu i miješati da ne zagori. Dodati pavlaku i sir, pa ubaciti u sos i izjednačiti.
Ubaciti suvi začin, origano, biber i vratiti na šporet. Ubaciti meso i na veoma laganoj vatri prokrčkati minut dva.
Pred kraj dodati 2-3 lista kačkavalja da se istopi. Posuti sitno sjeckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom, prenosi Superžena.
Glassrpske.