11. Septembra 2020.

Recept za savršeni domaći ajvar bez konzervansa

Big Portal

Ko ne želi patlidžan, može da stavi sve ostale sastojke i opet će dobiti ukusan ajvar.

Sastojci:

  • 15 kg paprika
  • 5 kg patlidžana
  • 800 ml ulja
  • 4 kašike soli
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike esencije

Priprema:

Paprike i patlidžan oprati i ispeći. Zatim ih očistiti, i samljeti. U šerpu sipati 800 ml ulja, zagrijati i dodati paprike i patlidžan.

Dodati so, šećer i esenciju. Kuvati uz neprestano miješanje.

U vruće sterilne tegle sipati vruć ajvar, dobro zatvoriti i vratiti u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Ostaviti da prenoće u rerni, prenosi “Letina kuhinja”.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare