25. Augusta 2022.

Recept za hrskave štapiće od tikvica koji mogu biti i prilog i glavno jelo

Big Portal

Ništa čudno s obzirom na to koliko su fine i svestrane. Nije naodmet spomenuti da su brzo gotove bez obzira na to kako se pripremaju i to je sigurno još jedan od razloga zašto ih toliko volimo jesti tokom ljeta. Ako ih se još niste zasitili, donosimo vam recept za još jednu slasnu varijantu tikvica koja može poslužiti i kao prilog i glavno jelo.

Sastojci za štapiće od tikvica:

3 velike tikvice

150 grama panko mrvica ili mrvica prezle

100 grama ribanog parmezana

2 jaja

Maslinovo ulje

Sol i biber

Priprema štapića od tikvica:

Tikvice ogulite, operite i narežite na tanje štapiće. Ako imate domaće tikvice koje nisu špricane, onda ih ne morate guliti.

U jednoj posudi pomiješajte mrvice i parmezan, a u drugoj jaja. Svaki štapić umočite u jaja i zatim uvaljajte u mješavinu mrvica i sira. Štapiće slažite na lagano namašćenu tepsiju jedan do drugog.

Posolite, pobiberite i pošpricajte maslinovim uljem, a zatim stavite tepsiju u rernu zagrijanu na 200 Celzijevih stepeni. Pecite dok štapići na vrhu ne postanu zlatnožuti (oko 20 minuta), a zatim ih preokrenite na drugu stranu i pecite još 20 minuta.

Izvor: zadovoljna.hr

(S.B.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare