Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 kašičica soli
- 5 kašika brašna
Za testo:
- 2 jajeta
- 90 ml mleka
- 125 g baršna
- kačkavalj
- prezle
Priprema:
Krompir iseći na četvrtine i skuvati. Zatim ga izgnječiti kao za pire krompir i posoliti. Dodati 5 kašika brašna i sve dobro sjediniti. U posebnoj činiji razmutiti dva cela jaja, dodati mleko i brašno pa sve lepo umutiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Iseći sir na manje kockice. U testo od krompira staviti po jednu kocku sira i formirati loptice. Staviti ih u frižider i pustiti da odstoje nekih 30-ak minuta. Nakon toga svaku lopticu umočiti u pripremljenu smesu od jaja, pa potom u prezle. Ukoliko želite deblju koricu ponovo ih umočite u jaja, pa još jednom u prezle. Pecite ih u dubljem zagrejanom ulju oko 3-5 minuta, ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.