20. Februara 2021.

Recept starijih generacija: Može da bude slan, sladak, užina ili večera, vi birate

Big Portal

Šufnudle se prave prazne, sa džemom ili sirom. Jednako su dobre, jedu se tople jer je glavni sastav krompir. Ovoga puta vam predstavljam recet šufnudle sa sirom i integralnim brašnom. Brzo, jednostavno ukusno zdravo.

Potrebno je:

  • 500 gr krompira
  • 100 gr hlebnog belog brašna
  • 60 gr integralnog pšeničnog brašna
  • 1 jaje
  • so
  • ulje
  • malo prezli
  • 100 gr tvrdog sira

Priprema:

Skuvati krompir, pa ga izgnječiti viljuškom. Dodati jaje, posoliti, pa izmiksati. Izmesiti malo rukama, pa ga istanjiti oklagijom na pola cm. 

Seći na kvadrate i u svaki kvadrat ubaciti komad sira, pa uviti u rolnice. Kuvati oko 10-15 min kad omeknu i isplivaju.

Prezle ispržiti i uvaljati šufnudle. Poslužiti ih dok su tople i uživati u sjajnom ukusu.

Može se služiti uz kajmak i kao samostalno jelo.

Foto: Privatna arhiva

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare