31. Maja 2022.

Rebalans budžeta Srpske po hitnom postupku

Big Portal

Šulić je naveo da je dnevni red proširen i prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, kao i prijedlogom zakona o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj.

– Vlada nam se obratila sa još jednim zahtjevom da se na dnevni red uvrsti i prijedlog zakona o dopunama Zakona o posticajima u privredi Republike Srpske – rekao je Šulić novinarima.

On je rekao da će na zahtjev Vlade Srpske prve tačke nakon Aktuelnog časa biti prijedlog rebalansa budžeta po hitnom postupku i prijedlog zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske po hitnom postupku nakon čega će se pristupiti glasanju po tim tačkama.

Šulić je rekao da parlament Srpske, zbog obaveza velikog broja poslanika, u četvrtak, 2. juna, neće raditi, te da će dan za glasanje u prvom nastavku biti u srijedu oko 20.00 časova.

On je precizirao da je SNSD prihvatio inicijativu Sindikata uprave Republike Srpske za posebnu sjednicu o vraćanju prava na topli obrok i regres i pokrenuo proceduru za skupljanje potpisa za održavanje te sjednice.

– Kolegijum ćemo zakazati vjerovatno za sutra i do kraja radne sedmice ćemo održati i tu posebnu sjednicu Narodne skupštine Srpske. Najvjerovatnije u petak u poslijepodnevnim časovima – dodao je Šulić.

Poslanik SNSD Srđan Mazalica rekao je novinarima u Narodnoj skupštini da je ova partija skupila određen broj potpisa koji su neophodni za podnošenje zahtjeva za održavanje posebne sjednice.

Iz Sindikata uprave Republike Srpske zahvalili su za prihvatanje inicijative, te izrazili nadu da će biti pronađeno rješenje koje će zadovoljiti potrebe skoro 55 hiljada zaposlenih u javnom sektoru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare