14. Marta 2020.

Realizacija malih projekata početkom maja

Big Portal

Prema njegovim riječima, budžetom grada je za ovu godinu predviđena 171.000 KM za podršku projektima mjesnih zajednica, odnosno 3.000 KM po svakoj MZ.

“Što se tiče samih projekata mjesnih zajednica, Komisija je pregledala tek manji broj projekata”, kazao je Sladojević.

Naglasio je da su svi savjeti mjesnih zajednica, osim Lazareva 1 i 2, dostavili svoje projekte.

“Što se tiče prošlogodišnjih projekata, oni su se odnosili na nabavke računarske opreme za kancelarije MZ, manje intervencije u prostoru kao što su nabavka i postavljanje klupa, korpi za otpatke, klackalica, ljuljaški, teretana na otvorenom… Takođe, bilo je i manjih sanacionih građevinskih radova, bravarskih radova na ogradama, kao i nabavke školskih klupa za osnovne škole”, pojasnio je Sladojević.

Dodao je da prošle godine zbog slabog odziva ponuđača u postupku javne nabavke nije realizovano 18 projekata mjesnih zajednica.

Sanja Pavlović, načelnica Odjeljenja za opštu upravu, rekla je da projekat može da bude i u nešto nižem iznosu, ali ne može u višem od 3.000 KM jer Zakon o javnim nabavkama poništava postupak.

“Prijavljene su sve MZ osim Lazareva 1 i 2, a oni su odlučili da ne žele da se prijavljuju. Nisu nam jasni razlozi zbog čega jer su njihovi projekti uglavnom na vrijeme izvršavani”, kazala je Pavlovićeva.

Istakla je da će Odjeljenje za opštu upravu uskoro raspisati tender za izvođače radova za ove projekte, koji bi trebalo da traju oko 20 dana.

“Kada se dostave ponude, one će biti proslijeđene Agenciji za javne nabavke, koja će ih razmotriti i ako budu odgovarale pristupiće se zaključivanju ugovora sa pojedinačnim ponuđačima i njihovo uvođenje u radove”, zaključila je Pavlovićeva.

Javni poziv za dodjelu sredstava za podršku projektima mjesnih zajednica na uređenju prostora bio je otvoren do 14. februara, a pravo učešća su imali svi savjeti mjesnih zajednica s područja grada, a svaki savjet mjesne zajednice imao je pravo da predloži najviše dva projekta.

Ovi projekti se odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova na području MZ kao što su spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata mjesnih zajednica, uređenje dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i okoline objekata na području mjesne zajednice.

nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare