8. Maja 2022.

Real ponudom razočarao Mbapea

Big Portal

Kako navodi taj španski list, ona je podrazumevala 180 miliona evra za transfer, 40 miliona evra na godišnju platu i 50 odsto od marketinškij prava, a stigla je u trenutku kada je francuski šampion okončao učešće u Ligi šampiona.

Oni dalje ističu kako predsednik Reala Florentino Peres od 2000. godine traži polovinu novca koji fudbaler ostvari sponzorstvima nakon što potpiše za španskog velikana. Mbapeovim zastupnicima to ne odgovara, te 23-godišnjak razmišlja o produženju ugovora s PSŽ-om.

Dok njegovi zastupnici smatraju kako Mbapeu ni dosad nije potreban Real kako bi privukao brojne sponzore, Madriđani misle da bi dolazak u njihov klub doveo do višestrukog povećanja sponzorskog novca, koji čini velik deo ukupne zarade mlade zvezde.

“El Pais” dalje objašnjava da su stručnjak za marketinška prava i Mbapeovi roditelji iznenađeni ponudom Reala, s obzirom na to da u poslednje dve godine pregovora nije bilo govora o tome.

Mbape nije zatvorio vrata ni PSŽ-u, čiji su mu bogati vlasnici, prema navodima tog lista, ponudili bonus od 80 miliona evra te platu od 40 miliona za prvu i 50 miliona evra za drugu godinu ugovora. Iskoristili bi, dodaju, odlazak Lea Mesija čime bi proračun bio rasterećen.

Produži li Mbape ugovor na tri godine, prvu bi mu PSŽ platio 40, a drugu 50 milionna, uz premiju od 130 miliona evra. “El Pais” ističe da bi u svakom slučaju PSG svojem napadaču prepustio sav novac od marketinških prava, dok Real, navodno, želi polovinu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare