9. Decembra 2022.

Razumeju li psi kad im kažemo da ih volimo?

Big Portal

Jeste li znali da ljudi nisu jedina bića koja osećaju navalu sreće kad im neko izjavi ljubav?

Novo istraživanje pokazalo je da psi takođe razumeju kada im kažemo da ih volimo. Već neko vreme znamo da njihove oči ne sjaje samo jer bi se mazili ili jer su gladni, već da nam zaista na neverovatan način pokazuju da nas vole.

Ako vas pas gleda u oči, naslanja se na vas, nosi uokolo vaše čarape i piški kad vas vidi, on vam na svoj poseban način pokazuje da vas voli. Kako bismo dobili bolju sliku o tome kako psi fizički reaguju kada im izjavimo ljubav, tim kompanije „Canine Cottages“ stavio je ogrlice za praćenje otkucaja srca na četiri psa i pratio ih nedelju dana.

Zaključili da su svaki put kad vlasnik psu kaže da ga voli, ljubimcima srce ubrzano radi.

Na primer, normalni otkucaji srca kod pasa su 67 otkucaja u minutu, a nakon što su dobili pozitivnu pažnju punu ljubavi, otkucaji su porasli na 98 u minuti, što je porast za velikih 46 posto.

Iako je psu dovoljno reći volim te kako bismo ga usrećili, postoje još neki načini na koje svojim ljubimcima možemo pokazati ljubav. Jedan je od njih trljanje ušiju. Uši psića sadrže nervne završetke koji šalju impulse kroz telo i oslobađaju hormone zaslužne za dobro raspoloženje.

Još je jedan način s vremena na vreme psa nahraniti rukom. To je posebno korisno ako trenirate štene, ali hranjenje iz ruke psu bilo kojeg uzrasta jedan je od najvećih pokazatelja ljubavi.

Sve dok svojem psu pokazujete ljubav i privrženost, on će to razumeti. Međutim, ako s vremena na vreme protrljate njegove uši i glasno mu kažete da ga volite, dobićete ogromnu dozu ljubavi koja će vam zasigurno popraviti dan, piše Zadovoljna.hr.

N1.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare