Razorni uragan potopio skupocjene automobile - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Razorni uragan potopio skupocjene automobile

Sa Floride dolaze snimci koje pokazuju svu snagu i razornost uragana. Južni dio države bio je pod udarom jakih kiša pa su poplave bile neizbiježne.

Majami se tako suočio sa poplavama kakve godinama nisu viđene u tom gradu. Poplavljene su ulice, ali i brojni objekti, uključujući garaže. Jedna takva bila je dom niza superautomobila prije nego što se našla pod naletom blatne bujice.

Kao što video objavljen na Instagram profilu @florida_corvette_owners pokazuje, pod vodom su se našle desetine superautomobila, uključujući Ferrarijeve modele 488, Roma i SF90, kao i pokoji Rolls-Royce i Mercedes.

Voda se većim dijelom povukla, a ostatak posla odradiće pumpe. Međutim, posljedice su više nego očigledne pa će sasvim sigurno biti potrebni pozamašni iznosi da se ovi skupocjeni automobili vrate u život, a neki će vjerovatno biti otpisani.

I za kraj jedan snimak koji pokazuje kako se nova Corvette C8 sasvim “dobro” snalazi na poplavljenim ulicama Majamija. Corvette prolazi kroz vodene prepreke poput mini podmornice, mada nije jasno zašto bi neko svoj skupo plaćeni automobil izlagao takvom riziku

(B92)

Danas objavljeno

U Doboju zaplijenjena 73 kilograma kokaina

M.

Vučić upoznao Čen Bo sa situaciom na KiM uoči sastanka u Briselu

M.

Zakazan glavni pretres u predmetu “Dobrovoljačka”

M.

Ostavite komentar