Razočarali ste se u ljubav, jer stalno pravite pogrešne izbore: Problem je zapravo u vama, evo i zašto - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Razočarali ste se u ljubav, jer stalno pravite pogrešne izbore: Problem je zapravo u vama, evo i zašto

Koliko puta ste se razočarali u ljubav, tvrdeći da ćete od nje odustati jednom za svagda, jer stalno “natrčavate” na pogrešne osobe

KOLIKO puta ste se razočarali u ljubav, tvrdeći da ćete od nje odustati jednom za svagda, jer stalno “natrčavate” na pogrešne osobe. Ili su emocionalno nedostupne ili su problematične. Maragaret Pol, doktorka sociologije, terapeutkinja i autorka brojnih knjiga kaže da je problem zapravo u vama.

Ili ste utopista, pa verujete da vaša ljubav može da promeni partnera ili ste i sami zatvoreni, emotivno nedostupni. Treći, čest slučaj je da smatrate da ćete se jedino ako nekog naterate da vas voli, osećati voljeno. I grešite, naravno. Zato krenite da radite na sebi.

– Ako želite da prestanete da privlačite nedostupne ljude, prvo morate da obavite unutrašnji “inventar” – poručuje Polova. – To znači da morate da razvijete snažan aspekt ličnosti spreman na ljubav, pa za početak zavolite sebe na zdrav način. Dokle god pokušavate samo da dobijete ljubav od drugih ne misleći na sebe, i dalje ćete privlačiti kratkotrajne veze. Tek kada u potpunosti zavolite sebe, prestaćete da pokušavate da naterate druge da vas vole, jer takve emocije nikada nisu zdrave i ne mogu ništa dobro da donesu.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Preminula slavna oskarovka i pjevačica čuvenog hita iz filma „Flešdens“

Zeljka

Novi dom za Pedington plišane mede donijete kraljici Elizabeti

Zeljka

Zašto svinje u soliteru nekoga raduju – a druge ozbiljno zabrinjavaju

Zeljka

Ostavite komentar