Razlike između BB, CC, DD, EE i PP kreme te kako izabrati onu savršenu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Razlike između BB, CC, DD, EE i PP kreme te kako izabrati onu savršenu

BB kreme su u kratkom vremenu postale vrlo popularne među ženama. Obnavljaju kožu koja je oštećena od kozmetičkih tretmana. U međuvremenu su se pojavile i druge kreme: CC, DD, EE i PP kreme.

Za vas smo saznali šta ih razlikuje, te koja od njih odgovara tvom tipu kože.

BB KREME

BB je skraćenica za „beauty balm“. Hidratizira kožu lica te umiruje iritacije, no ne odstranjuje ostale tvari. Prikladna je za sve tipove kože.

CC KREME

CC je skraćenica za „color control“ odnosno, ujednačavanju tena.  Ove kreme su odlične za pokrivanje crvenila na licu ili  ispijenosti. Sadrže elementi koje koži daju blistavost i vrlo nježnu, ujednačenu teksturu. Nisu najbolja opcija za problematičnu i masnu kožu.

DD  KREME

DD je skraćenica za „daily defense“, odnosno, dnevnu zaštitu kože. Odlične su u zaštiti od sunčevog zračenja, no ne treba ih koristiti prečesto, jer zatvaraju pore. Idealne su za stariju kožu.

PP KREME

PP ili „pink perfect“ krema je baza za nanošenje šminke. Silikon izglađuje teksturu kože i čini je glatkom. Odlične su za bilo koji tip kože, ali bi se trebale koristiti u kombinaciji s drugim proizvodima za lice. Nakon nanošenja, trebala bi nanijeti sloj kreme u boji.

EE KREME

Ove kreme obnavljaju kožu i uklanjaju mrtve stanice te štite kožu od sunca i hidratiziraju je.  Neke od njih štite od ultraljubičastog zračenja i spriječavaju nastanak akni. Nisu namijenjene tankoj i osjetljivoj koži, te se ne bi trebale često koristiti.

 

Zdrava i sretna

Danas objavljeno

Navike koje će sačuvati kožu tokom hladnih dana

Vanja A

Da li ste nekad probali KOLAČ SA SLATKIM: Kombinacija koja će vam zasladiti dan

Zeljka

Četiri jutarnje greške koje narušavaju zdravlje i stvaraju masne naslage

Zeljka

Ostavite komentar