1. Aprila 2021.

Razlike između prve i druge trudnoće

Big Portal

Često upoređuju dane i nedelje kada su po prvi put imale stomačić i one kada su drugi put očekivale malo klupko sreće. Pritom se ne misli samo na sam razvoj trudnoće, nego i na majčin doživljaj. Zato se jedna mama setila da napiše simpatičan popis od deset stvari koje su se promenile u tim razdobljima.

1. U prvoj trudnoći tačno znaš u kojoj se nedelji nalaziš i u svakom trenutku znaš na koje voće liči tvoja nerođena beba. U drugoj se pitaš u kom si uopšte tromesečju.

2. Tokom prve trudnoće izbegavaš alkohol, kofein i sve druge sastojke koji se za trudnice ne preporučaju. U drugoj jedva čekaš dupli espreso. Nakon što si popila aspirin i spavala u kadi punoj tople vode.

3. Prva trudnoća: “Divno! Počinje da mi se vidi stomačić”. Druga trudnoća: “Ajoj. Počinje da mi se vidi stomak. A tek sam u prvoj nedelji,”

4. Pre spavanja tokom prve trudnoće puštaš nežnu klasičnu muziku u nadi da ćeš roditi poliglotu genijalca čiji je IQ bar 150. Tokom druge želiš samo da odeš da spavaš jer te je prvo dete već dovoljno izmorilo. Osim toga, nema ništa loše u prosečnoj inteligenciji.

5. U prvoj trudnoći osećaš bebine pokrete oko 20. nedelje. U drugoj počinješ da ih osećaš oko 12. nedelje i to zato što tvoji mišići tokom druge trudnoće nisu toliko čvrsti pa možeš lakše da ih osetiš. Divno, zar ne?

6. Ti u prvoj trudnoći: “Znate šta? Trudna sam!” Porodica i prijatelji: “Super! To je najbolja vest ikada!”

Ti u drugoj trudnoći: “Znate šta? Trudna sam!” Porodica i prijatelji: “Oh. Da li ste to planirali?”

7. U prvoj trudnoći kupuješ brdo trudničke odeće kako bi istakla svoj obli stomačić. U drugoj živiš u trenerci.

8. Za vreme prve trudnoće nadmašiš samu sebe u nameštanju sobe za bebe. Svaki je detalj pažljivo usklađen i svaki kutak odiše skladom i harmonijom. U drugoj trudnoći: “Gde ćemo s bebom? Onaj ugao bi mogao bi da posluži.”

9. Prva trudnoća: Svakodnevno se mažeš kakaovim puterom kako bi izbegla strije. U drugoj trudnoći samo želiš što pre da se obučeš kako ne bi gledala strije od prve trudnoće.

10. Prva trudnoća: Za bebu si pripremila predivno i zabavno davanje poklona sa svojim prijateljicama. Druga trudnoća: Srećna si ako uopšte stigneš da se čuješ sa prijateljicama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare