“Razlika između Đokovića i Federera je u jednoj stvari” - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Razlika između Đokovića i Federera je u jednoj stvari”

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović govorio je o Novaku Đokoviću, ali i poređenjima sa Rodžerm Federerom

On je kazao da je Švajcarca poznavao i pre njegovog dolaska na veliku scenu.

Obradović je naveo i osnovnu razliku između Novaka i Rodžera.

Razlika između Rodžera i Novaka se ogleda u jednoj stvari. Federer ima barbika izgled. On je uvek savršen, igra savršeno, zato ljudi komentarišu njegovu eleganciju, igra lepo. On kad je na terenu to izgleda kao balet. Ali, da li taj baletan uživa u svom baletu ili on to kreira da bi se drugima dopao? To je velika razlika između njega i Novaka. Federer troši ogromnu količinu energije u razmišljanju i razgovaranju da bi se dopao drugima. Novak je šeprtlja, može da kaže šta hoće, a onda da se ceo svet sruši na njega zato što je pomogao Italijanima, Japancima, ili je rekao bravo Hrvatima kada su igrali Svetsko prvenstvo u fudbalu”, rekao je Obradović za “Mondo”.

Novaka često muče i navijači sa tribina, koji dobacuju i koji, kako kaže Obradović, uvek su isti.

“Uvek su to isti likovi na turnirima koji prozivaju Novaka. Oni su tu namerno stavljeni, a pre meča su se prilično napili piva da bi lakše odradili posao. Novak zna po svakom turniru sve te likove. Oni ih ponekad promene, ali sve su to isti provokatori. Vrlo interesantno, retko isprovociraju Rafu, a nikada Rodžera. Ali, Novaka redovno! Video sam ja te likove znam ih, borimo se sa tim godinama, ali Novak nema problema sa tim.”

Još uvek se ne zna da li će Novak nastupiti u Tokiju.

“Novak je osvojio tri Grend slema od početka godina, on sada ima sampouzdanje veće od Sunca koje nas obasjava. On će da se posavetuje sa kim treba, ali mislim da će sam doneti tu odluku. Ja bih voleo da igra Olimpijske igre zato što imaju sličnu količinu energije kao stari Dejvis kup. Novak voli tu energiju, kada je tu sa drugim srpskim sportistima. On tada svetli kao Teslina sijalica”, zaključio je on.

Danas objavljeno

Srbija ispustila Njemačku – četvrtfinale pod znakom pitanja

Vanja A

Đoković: Velika brojka, velika čast

Vanja A

Novak ekspresno vratio Srbiju u igru

Vanja A

Ostavite komentar