Razgovor Vučića i Đukanovića o položaju srpskog naroda u CG: Nemoguće postići zajednički stav - BIGportal.ba
Region Vijesti

Razgovor Vučića i Đukanovića o položaju srpskog naroda u CG: Nemoguće postići zajednički stav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Milom Đukanovićem o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama.

Dvojica predsednika govorila su i o većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Vučić je preneo da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav. Dodao je da je razgovor bio dug, težak i kompeksan.

“Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja”, rekao je Vučić.

Dodao je da su tema bile i evrointegracije.

“Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu”, rekao je Vučić.

Vučić je sa Đukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Izraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči sutrašnjeg obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

B92

Danas objavljeno

Rasprava ispred kafane Banjalučanina koštala prekršajne prijave

M.

Uhapšen pijani vozač i pješak u Modriči, u Tesliću opljačkana kuća

M.

Zvanično objavljeni sporazumi o pristupanju novih ruskih oblasti

M.

Ostavite komentar