23. Oktobra 2022.

Razgovarali Džonson i Sunak, niko ne otkriva o čemu

Big Portal

Riši Sunak nastavlja da napreduje u trci za lidera stranke, s obzirom na to da sada ima podršku 128 konzervativnih poslanika.

Džonson je trenutno na drugom mestu, a iz njegovog štaba tvrdili su da ima podršku 100 poslanika.

Međutim, Sunakove pristalice izazvale su sumnju u broj Džonsonovih pristalica i pozvali bivšeg premijera da pokaže dokaz.

Peni Mordont je jedina kandidatkinja koji je zvanično saopštila da je u trci za zamenicu Liz Tras, ali zaostaje u podršci za Džonsonom i Sunakom.

Laura Kuensberg iz Bi-Bi-Sija izjavila je da su se Sunak i Džonson sastali, ali nije sigurna “da li će iz toga proizaći neki zaključci ili vesti”.

Bi-Bi-Si navodi da prema ukupnom broju poslanika koji su ušli u zapisnik o podršci, Sunak ima 128 pristalica, dok Džonson ima 53 i gospođa Mordontova 23.

Poznato je kako će glasati 203 od 357 konzervativnih poslanika i verifikovao ih je Bi-Bi-Si, dok bi ostali trebalo da se izjasne o izboru.

Kandidati imaju rok do ponedeljka do u 14 sati po lokalnom vremenu da objave da li su dobili neophodnu podršku od 100 poslanika, čime se kvalifikuju za sledeću fazu trke.

Zatim se ide na onlajn glasanje članova Konzervativne stranke, a rezultat će biti objavljen u petak.

Ako poslanici stranke, međutim, stanu iza samo jednog kandidata, Velika Britanija bi mogla da ima novog premijera do ponedeljka popodne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare