Razbojnici sa Balkana pljačkali kockarnice u Italiji - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Razbojnici sa Balkana pljačkali kockarnice u Italiji

Bosancu Danijelu Očaušaninu (34), Srbijancu Marku Milanoviću (28) i Italijanki Denise Karlezo (25) sudi se u Italiji zbog pljački kladionica u ovoj zemlji. Jednog od njih karabinijeri su uhvatili dok se penjao preko ograde, a drugog u štali za krave kad se nespretno pokušao sakriti ispod slame.

Karabinijeri Operativne jedinice iz Basano del Grape uhapsili su ih nakon serije pljački kockarnica u italijanskoj oblasti Vičenca.

Pljačke su počele 20. oktobra u slot kladionici “El Dorado” u ulici Kapitelvekio u Basanu. Tokom istrage, karabinijeri su dobili snimak nadzornih kamera, na kojem se vide dvojica pljačkaša u akciji i njihova navodna žrtva Denise Karlezo, radnica poslovnice.

Ona je izjavila da je pretučena tokom pljačke te da su počinioci osobe sa sjevera Afrike. Snimak je, međutim, pokazao da radnica nije pretučena, te da je bilo nemoguće da na bilo koji način identifikuje potpuno maskirane pljačkaše.

Dok je trajala istraga, 28. novembra prošle godine, u obližnjem Zaneu izvedena je još jedna slična pljačka, ponovo poslovnice koja pripada grupaciji “El Dorado”. Radnik slot kladionice prepoznao je jednog od napadača po svijetlim očima i nagovijestio da je riječ o Marku, mladiću njegove radne kolegice Denise.

Policija je počela stezati obruč oko Milanovića i Očaušanina, koji su 18. januara izveli još jednu sličnu pljačku, ovog puta slot kladionica “El Dorada” u gradiću Malo. Pljačkaši su uzeli 5.000 evra, ali su vrlo brzo uhapšeni sa plijenom te pištoljem.

Istraga je pokazala da je Denise nešto ranije radila u slot sobi u Malou, a neposredno prije pljačke nazvala je radnog kolegu i pitala koliko ima ljudi u prostoriji. Milanović i Očaušanin su pritvoreni u Vićenci, dok je saučesnica Denise u kućnom pritvoru.

(Avaz)

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar