3. Novembra 2019.

“Razbio” međunarodnu narko mrežu: Srbin postao najbolji policajac u Australiji

Big Portal

Igor Rusmir došao je u Australiju sa roditeljima i sestrom 2000. godine. Da bi pomagao porodici, odmah po dolasku počeo je da radi, a sada je dobio nagradu jer je zahvaljujući njemu otkrivena i razbijena organizovana medunarodna mreža dilovanja droge fentanil.

Do sada se verovalo da ova droga, koju zdravstveni radnici nazivaju i “oružjem za masovno uništenje”, nije široko rasprostranjena u Australiji.

Međutim, Rusmir je verovao drugačije, pa je pokušavao da u to ubedi svoje pretpostavljene. On kaže da se na početku osećao potpuno van svog područja delovanja.

Nakon početne sumnjičavosti, Rusmir je uspeo, ne samo da ubedi svoje pretpostavljene, već i da dokaže da se ta opasna droga godinama prodavala posredstvom ilegalnih sajtova.

Epilog svega je da je jedan od dilera osuđen, a da su njegovim hapšenjem otkriveni organizatori i način krijumčarenja fentanila u Australiju.

Smrtonosna droga fentanil, koja je 50 puta jaca od heroina i 100 od morfijuma, izazvala je epidemiju slučajeva fatalnog predoziranja u SAD i Kanadi.

Samo dva miligrama ove opasne supstance dovoljna su za sigurnu smrt onoga ko je uzima.

Fentanil je u svetu postao poznat po tome što je usmrtila poznatog pevača Prinsa. Ova droga postaje sve veći problem Evropi, ali i Australiji, iako se nije verovalo da je dostupna na Petom kontinentu.

Samo tokom prošle godine u Velikoj Britaniji je od konzumiranja ove droge preminulo 60 ljudi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare