Rat, jeziva stvarnost i infodemija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rat, jeziva stvarnost i infodemija

Medijski rat koji se vodi oko vakcina protiv virusa korona je u toku, izjavila za ruske medije portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, u tom ratu snaga Rusije leži u istini o njenim dostignućima,

“Nažalost, rat vakcina je već u toku. Ovo je rat u svim sferama jer se dogodila politizacija kovida. Desila se infodemija koja je povezana sa pandemijom. Deo ove jezive stvarnosti su, naravno, rat i vakcine i sve što je povezano sa crnim PR-om o ruskim naporima ili blokiranjem informacija o ruskim dostignućima”, rekla je Zaharova.

Ona smatra da je važno da se odgovori na dezinformacije, da se one opovrgnu i daju kontraargumenti.

“Snaga Rusije leži u istini, kao i uvek, istini o našim dostignućima, o onome što radimo”, naglasila je Zaharova.

Ona je primetila da je u zapadnoj štampi videla mnogo “glasina, nagađanja, otvorenih gluposti” u vezi sa ruskom vakcinom.

“Kada nisu pronašli ništa za šta bi se uhvatili, smislili su ‘genijalnu’ stvar, rekli su da je Rusija loša jer vodi kampanju dezinformacija na temu zapadnih vakcina. To je apsurd. Rat vakcina je u toku, ali mislim da ovo nije rat naučnika, ovo je rat političara i onih boraca medijskog fronta, sa kojima imamo posla na stranicama uglavnom zapadnog ‘mejnstrima’. Oni to emituju i na televizijama“, dodala je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Podseća se i da je vakcina Sputnjik V koju proizvodi Naučno-istraživački institut “Gamaleja” dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv koronavirusana svetu. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Danas objavljeno

Kovid propusnica uslov i za vjerske objekte, bioskope…

M.

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Ostavite komentar