Epidemiološka situacija im se pogoršava u Sloveniji, stiglo upozorenje: "Ako se ovako nastavi, ponovo će biti zatvaranja" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Epidemiološka situacija im se pogoršava u Sloveniji, stiglo upozorenje: “Ako se ovako nastavi, ponovo će biti zatvaranja”

Epidemiološka situacija u Sloveniji se pogoršava, upozorili su nadležni nakon što je ponovo došlo do rasta broja zaraženih, danas su potvrđena 632 nova slučaja, a troje oboljelih je preminulo.

Ministarstvo zdravstva saopštilo je da novi slučajevi infekcije potvrđeni nakon testiranja 2.274 ljudi uz udio pozitivnih testova 27,8 odsto.

Direktor Instituta za javno zdravlje Milan Krek rekao je da se opet bilježi više dnevnih zaraza i da se očekuje dalji rast, a time i porast pritiska na bolnice.

“Ako se to nastavi, država će opet biti pred zatvaranjem”, upozorio je Krek i dodao da bi svi trebalo da poštuju propisane mjere i nose zaštitne maske.

Kao najveći rizik, Krek je naveo velik broj zaraza u sredstvima javnog prevoza, prenose slovenački mediji.

Infektolog Bojana Beović, član stručne grupe za kovid 19 pri Ministarstvu zdravstva, rekla je da se za sada ne predviđaju nove restrikcije.

Vlada Slovenije objavila je da je do sada u potpunosti vakcinisano 50,5 odsto stanovništva.

Danas objavljeno

U Belgiji pooštrene restrikcije zbog virusa korona

M.

Direktor SZO: Zbog omikrona ne treba mijenjati postojeće vakcine

M.

Hrvatska privela antivaksere, sumnjiče se za podsticanje terorizma

M.

Ostavite komentar