Raste broj zaraženih u Domu penzionera u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Raste broj zaraženih u Domu penzionera u Banjaluci

Nakon pristiglih rezultata testiranja, broj zaraženih virusom korona u TU Domu penzionera Banjaluka popeo se na 48 pozitivnih korisnika, saopšteno je danas iz ove institucije.

Kako se navodi u saopštenju stigli su rezultati svih testiranih korisnika i zaposlenih u TU Dom penzionera Banjaluka.

“Trenutno, sa novopristiglim podacima, u Domu imamo ukupno 48 pozitivnih korisnika od kojih se 13 nalazi na bolničkom liječenju dok je preostalih 35 u domu u izolaciji i stabilnog su zdravstvenog stanja”, precizirano je u saopštenju.

Kada su u pitanju zaposleni, u saopštenju se navodi da je njih osam pozitivno na korona virus i svi imaju lakše simptome i nalaze se u kućnoj izolaciji.

“Podsjećamo da su u Domu na snazi bile propisane mjere koje su za cilj imale da se virus ne proširi među korisnike i one su davale rezultate od početka pandemije pa sve do 26. novembra 2020. godine kada je registrovan prvi oboljeli korisnik na koronu, a koji je bio na bolničkom liječenju u UKC Banjaluka”, navedeno je u saopštenju.

Kako se pojašnjava o svim koracima i mjerama koje preduzimamo redovno su obavještavali Higijensko epidemiološku službu JU Dom zdravlja Banjaluka i postupali u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje RS.

“Od 2.decembra 2020. ishrana korisnika se provodi po sobama i zabranjene su počete. Takođe, umjesto jedanput sedmično dodatnu dezinfekciju svih prostorija provodimo tri puta sedmičnio. Redovno se koristi sva potrebna zaštitna oprema i provode propisane higijensko-epidemiološke mjere”, zaključuje se u saopštenju.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije za 29.06.2022. godine

Vanja A

Iz “Vodovoda” apeluju da se voda troši svjesno i racionalno

M.

Grad uzvratio na optužbe: Što se bune kad manje rade i imaju dodatak od banjalučkog aerodroma

M.

Ostavite komentar