24. Aprila 2020.

Rastavljanje poredi hardver iPhone SE 2020 i iPhone 8 modela

Big Portal

Jiang Teardown video je objavljen od strane Wenzhou Ao Technology, a u njemu je novi iPhone SE rastavljen uporedo sa iPhone 8 modelom, kako bi se ukazalo na razlike između dva telefona.

iPhone SE (2020) je lak za otvaranje koliko i iPhone 8, a nakon što se ukloni adheziv koji displej drži u mestu i vidljivo je da ima iste kablove kao i iPhone 8.

Stranice baterije i raspored komponenti su isti za oba uređaja. Ovo se odnosi i na izgled ploče, pa je pokušano da se ploča iz SE modela zameni onom iz iPhone-a 8 kako bi se videlo da li radi. Prva prepreka je da je konektor za bateriju drugačiji na SE modelu, tako da je nova baterija sklonjena i zamenjena onom koja će napajati iPhone 8 ploču.


Nakon ovoga, telefon je normalno upaljen – sa logičkom pločom iz iPhone 8 modela koja je ubačena u iPhone SE. Displej, zvučnik, haptički endžin rade savršeno. Razlika se primećuje po otvaranju kamera aplikacije, gde glavna kamera ne radi dok prednja kamera radi bez problema.

Video pokazuje da je većina komponenti u iPhone SE (2020) modelu direktno preneta sa iPhone 8 uređaja, što predstavlja strateški potez Apple-a kako bi uštedeo novac na komponentama koje se već godinama proizvode.

Izvor: 9to5mac

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare